Ste že brali Iluzije o cepivih?

Zakaj cepiva ne dajejo trajne imunosti, ki bi varovala pred virusnimi boleznimi?
Zakaj cepiva ne jamčijo zaščite pred invazivnimi bakterijskimi okužbami?
Zakaj cepljenje uniči čredno imunost in onemogoči naravno preprečevanje bolezni?

Knjiga Iluzije o cepivih ponuja odgovore na vsa ta vprašanja in še veliko več. Je poziv k razvoju drugačne, na dokazih utemeljene nove imunološke teorije, in priložnost za pridobivanje novih informacij.

Iluzije o cepivih je spomladi leta 2012 izdala vrhunsko izobražena imunologinja Tetyana Obukhanych, da bi staršem pomagala sprejemati odločitve o cepljenju, utemeljene na ustreznem razumevanju imunosti in delovanja cepiv. Gibanje Naravna imunost je julija 2012 izdalo slovenski prevod, ki je na pobudo avtorice slovenskim staršem dostopen brezplačno. Cepljenje otrok je v Sloveniji namreč obvezno in starši so tu brez možnosti ugovora, ki ga kot civilizacijsko pridobitev pozna večina razvitih držav EU, ZDA in drugih.

Knjiga z uporabo študij iz uradnih medicinskih baz razumljivo pojasni drugo plat zgodbe o cepljenju. Staršem odkrito sporoča, da medicina pozna in raziskuje tudi drugačne informacije o cepljenju, vendar o njih ne želi javno govoriti. Izid te knjige je hkrati jasno sporočilo slovenski zdravstveni oblasti, da enostransko in pomanjkljivo informiranje staršev o boleznih in cepivih ni več sprejemljivo.

“Odločanje o cepljenju je velika osebna odgovornost, ki ne bi smela biti prepuščena nobeni medicinski ali znanstveni avtoriteti. Starši se morajo o cepivih in boleznih tako dobro poučiti, da bodo popolnoma prepričani in pripravljeni prevzeti vso odgovornost za posledice svojih odločitev,” je prepričana avtorica, ki je doktorat iz imunologije pridobila na Rockefellerjevi univerzi v New Yorku, podoktorske raziskave pa je opravila na medicinskih fakultetah prestižnih ameriških univerz Harvard in Stanford.

Knjiga je za zdaj izšla samo v elektronski obliki, brezplačno jo lahko prenesete tukaj ali berete na spletni strani https://sites.google.com/site/iluzijeocepivih/, kjer si jo lahko tudi natisnete ali naložite na bralno napravo.

Avtorica pripravlja drugo, razširjeno izdajo knjige.