Knjiga Otroštvo brez cepiv

Kakšna je razlika med otroškimi in drugimi nalezljivimi boleznimi?
Kako varno preboleti ošpice, mumps, rdečke, norice, oslovski kašelj in druge otroške nalezljive bolezni?
Zakaj davica in polio nista otroški bolezni in kako ju preprečevati?
Ste vedeli, da je vročina koristna in da je zbijanje vročine nevarno?
Kako deluje homeopatija in zakaj je »homeopatsko cepljenje« mit?
Od kod izvira čredna imunost in zakaj je s cepivi ni mogoče doseči?
Ste prepričani, da cepljeni otroci bolezni prebolevajo v blažji obliki?
Ali koristi cepljenja res pretehtajo tveganja?

Knjiga, ki odgovarja na ta in mnoga druga vprašanja, je celovit vodič skozi mite, dejstva, težave in rešitve, povezane z vzgojo, nego, zdravjem in dobrobitjo necepljenega otroka. Primarno je namenjena staršem, berejo pa jo tudi mnogi zdravstveni delavci, saj je opremljena s prek 500 znanstvenimi referencami.

Avtorica Wendy Lydall je mati dveh otrok, predavateljica in aktivistka iz novozelandskega združenja za ozaveščanje o imunizaciji (New Zeland Immunisation Awareness Society), pa tudi »detektivka«, kot jo v predgovoru poimenuje zdravnik Mike Godfrey. Bogate izkušnje (s sistemi cepljenja, praksami necepljenja in s po cepljenju poškodovanimi otroci) je pridobila v treh državah, kjer je živela; v Južni Afriki, Na Novi Zelandiji in v Avstraliji, ker živi danes. Že leta preučuje znanstveno literaturo o cepljenju in o naravni imunosti, sodeluje z zdravniki ter si dopisuje z medicinskimi oblastmi po vsem svetu, ko od njih skuša dobiti odgovore na neprijetna vprašanja.

Vrednost njenega uveljavljenega priročnika, ki je prvič izšel leta 2009 pod naslovom Raising a vaccine free child, zdaj pa je vsebinsko prenovljen in preveden tudi v slovenščino, niso le informacije o drugi plati cepljenja in številne zgodbe družin, ki jim je avtorica pri svojem delu pomagala, ampak predvsem temeljiti zapisi o posameznih boleznih. Knjiga namreč podrobno opisuje otroške in druge nalezljive bolezni. Opiše simptome in načine ravnanja, da bi lahko bolezni pozdravili brez zapletov. Izčrpno je poglavje o vročini, v katerem avtorica opozarja na nevarne prakse zbijanja vročine, s katerimi današnja medicinska doktrina povzroča več škode kot koristi.

Tukaj si oglejte kazalo vsebine in prvo poglavje.

Cena: 20,00€ + 4,00€ poštnine

Lahko jo naročite na e-naslov: knjiga.naravnaimunost@gmail.com