Predavanja

Kako se razvije avtizem in druge nevrološke bolezni pri otrocih

Russel L. Blaylock, zdravnik

Dr. Russel L. Blaylock je nevrolog in nevrokirurg. Na področju nevro-znanosti raziskuje mehanizme, ki povzročajo kronična vnetja možganov in epidemijo nevroloških obolenj pri današnjih otrocih. V predavanju, ki ga imel na medicinski konferenci, nazorno razloži, kako občutljivi so otroški možgani v fazi razvoja (v maternici in prvih letih življenja) ter kako v njih kot posledica cepljenja ter še drugih okoljskih vplivov nastajajo kronična možganska vnetja, nevrološke bolezni in motnje, vključno z avtizmom. Dr. Blaylock dokazuje, da nevrologi ne tavajo v temi, od kod avtizem, saj je dolga vrsta študij klinično in znanstveno potrdila takšne povezave in je do molekularne ravni razdelan najverjetnejši mehanizem, prek katerega nastaja škoda. Nevrologi vedo, da gre za proces, imenovan imunoekscitotoksičnost, pri katerem pride do kronične prizadetosti in odmiranja možganskih živcev – pri odraslih je ena od posledic Alzheimerjeva bolezen, pri otrocih pa avtizem. Predavanje bo dobro razumljivo medicinskim strokovnjakom; vsebuje vrsto strokovnih pojmov in razlag. Dokaj dobro pa ga lahko razume tudi zainteresirana javnost – starši, ki iščejo odgovore, kaj se dogaja v telesu otroka, pri katerem so se pojavile kronične nevrološke bolezni, npr. encefalopatije, epilepsija, shizofrenija, motnje pozornosti, motnje govora in motnje učenja ter vse oblike avtizma. Predavanje je podnaslovljeno (slovenske podnapise vklopite desno spodaj na videu).

Cepiva so že preteklost, zgodovina medicine

Friedrich P. Graf, zdravnik

Dr. Graf je nemški zdravnik, ginekolog in pediater, ki se od vsega začetka ukvarja tudi s homeopatijo. Poleg skrbi za nosečnice (15 let je vodil porode na domu) že leta skrbi tudi za zdravje otrok. Prihaja iz zdravniške družine in je zato, kot pravi, dolgo potreboval, da je temo cepljenja zares razumel in se odločil za opustitev cepiv. »Že 25 let pri vsaki anamnezi pogledam cepilno knjižico in podatke v njej povežem z osebnimi zgodbami. Cepiva zagotovo povzročajo bolezni, spor je le o tem, kako hude. Vse študije, ki kakorkoli omogočajo vpogled v razlike med cepljenimi in necepljenimi, so vedno v prid necepljenim. Toda takšnih raziskav nočejo delati.« Vsa cepljenja so vse do danes usmerjena proti povzročiteljem. Toda koncept povzročitelja je zastarel, zato je zastarel tudi koncept cepljenja, meni dr. Graf. »Cepiva so zgodovina, to je preteklost. Dve do tri prihodnje generacije se bodo držale za glavo, kako neumni so bili ljudje, da so to dovoljevali. Razumevanje se bo spremenilo, ker se bo obolevnost, če bomo s tem nadaljevali, tako povečala, da česa drugega ne bo mogoče storiti kot iti po drugi poti. V mojih očeh je to že zgodovina medicine.« Bolezen sodi k življenju, brez bolezni niti zdravje ne obstaja, je prepričan, toda ločiti moramo znosne od nevzdržnih bolezni, nevzdržne pa so tiste, ki težijo k zapletom, za kar vedno obstajajo razlogi. »Necepljeni pacienti redko potrebujejo zdravnika,« poudari. Predavanje je podnaslovljeno s slovenskimi podnapisi (nastavite jih s klikom desno spodaj na videu).

Avtizem in cepiva: Dilema, ki ne bo izginila

Andrew Wakefield, zdravnik

Dr. Andrew Wakefield je akademsko izobražen gastroenterolog, diplomo iz medicine je pridobil na medicinski fakulteti Univerze v Londonu. Leta 1981 se je začela njegova kariera gastrointestinalnega kirurga s posebnim zanimanjem za vnetno črevesno bolezen. Objavil je prek 130 izvirnih znanstvenih člankov, knjižnih poglavij in komentarjev v znanstvenih časopisih. Ker je raziskoval in javno govoril, o čemer ne bi smel, je britanska vlada uprizorila mednarodno odmeven »medijski umor« tega zdravnika in priredila škandalozno dramo za javnost, zaradi katere je Wakefield izgubil licenco v Veliki Britaniji in se preselil v ZDA. Živi v Austinu v zvezni državi Texas in nadaljuje svoje delo. Potrebujemo sklade in ustanove za avtistične otroke, ki postajajo odrasli, družba pa nanje ni pripravljena, poudarja. Problem avtizma in cepiv ne bo izginil, ker je resničen, opozarja: »Tudi jaz ne bom izginil, preveč sem trmast, da bi se umaknil. In ta dilema je preveč pomembna.« Prepričan je, da moramo ustaviti podivjani cepilni vlak, vlado pa povsem ločiti od njenih prijateljev v farmacevtski industriji in zahtevati, da bo storila, kar mora storiti, in da bo zastopala ljudi. V predavanju razkriva zakulisje kontroverznega članka v Lancetu, v katerem je leta 1989 objavil 12 primerov otrok, ki so po cepivu OMR (proti ošpicam, mumpsu in rdečkam) hudo zboleli in nazadovali v avtizem. Javnosti razgrinja svoja neprijetna in boleča odkritja ter razloge, zaradi katerih so ga morali utišati. Zaupate uradni razlagi medicinskih oblasti, da je dr. Wakefield goljuf? Ne veste, komu verjeti? Ste pripravljeni prisluhniti temu, česar vam ne povedo? Predavanje je podnaslovljeno s slovenskimi podnapisi (nastavite jih s klikom desno spodaj na videu).

Cepljenje – posel na račun nevednosti

Johann Loibner, zdravnik

Avstrijski zdravnik Johann Lobiner ni hotel biti tiste vrste zdravnik, h kateremu se dnevno zgrinjajo procesije farmacevtskih akviziterjev. Raje se je umaknil v majhno zasebno ordinacijo in izobraževal ljudi o zdravju. Že leta kritično predava o cepljenju, zaradi česar je na pritisk korporacij in z njimi povezane politike izgubil licenco zdravnika, a je sodišče nato odločilo, da mu jo morajo vrniti. Dobro pozna zgodovino in škodo na zdravju, povzročeno s cepivi, pa tudi neetične motive za uvedbo obveznega cepljenja v Evropi, ki ga poznamo od časov Napoleona. Kot pravi, ta posel temelji na nevednosti ljudi: »Danes se – prvič v zgodovini – postavljajo diagnoze, ki jih ne more diagnosticirati noben zdravnik. Ne rabimo več ne zdravnika niti pacienta, le pacientovo kri in daleč, v nekem t. i. referenčnem laboratoriju, se opravijo testiranja. Če je test pozitiven, imamo bolezen. Imunologi, raziskovalci in izdelovalci cepiv so tisti, ki test skonstruirajo. Ali je človek šibek ali močan, kakšno je njegovo okolje, kako je živel dotlej … vsega tega menda ne rabimo več. V roki imajo neverjeten inštrument moči. Lahko razglašajo bolezni, zakone, epidemije, uradne sanitarne predpise – na osnovi laboratorijskega izvida.« (slovenske podnapise vklopite desno spodaj na videu).

Dim, ogledala in izginotje otroške paralize

Suzanne Humphries, zdravnica

Leta 2009 je bila specialistka v eni od ameriških bolnišnic. Videla je, kako je več pacientov po rutinskem cepljenju doživelo odpoved prej povsem zdravih ledvic ali pa so se jim težave, ki so jih že imeli z ledvicami, poslabšale. Ker je v času študija po cepljenju proti gripi tudi sama resno zbolela, je postala pozorna in začela resno spremljati cepilni status vseh svojih pacientov. »Opazila sem, da je imelo cepljenje veliko večji vpliv na ledvice in celotno zdravstveno stanje ljudi, kot sem mislila prej. Kot nefrologinja nisem bila pozorna niti na pediatrični urnik cepljenja. Pošteno rečeno, potrebovala sem opozorilni zvonec,« pravi. Humphriesova je nato več let vložila v raziskovanje zgodovine cepljenja, delovanje imunskega sistema in prebolevanja posameznih bolezni. Pridružila se je organizaciji International Medical Council on Vaccination. Leta 2012 je napisala obsežno knjigo na 500 straneh z naslovom Dissolving Illusions: Disease, Vaccines and the Forgotten History (Razblinjene iluzije: Bolezni, cepiva in pozabljena zgodovina). Eno njenih najbolj pretresljivih predavanj je to predavanje o otroški paralizi, v katerem prek širokega nabora znanstvenih študij secira resnične vzroke za izbruh te bolezni sredi minulega stoletja, razlaga, zakaj otroška paraliza ni izginila in zakaj jo nikakor nismo odpravili s cepljenjem, saj je cepivo vrsto izbruhov otroške paralize povzročilo. Več o tem lahko preberete v članku Zgodovina otroške paralize. Predavanje pa si lahko ogledate tukaj, podnaslovljeno s slovenskimi podnapisi (vklop desno spodaj na videu).

Kaj storiti, da bo moj otrok zdrav

Georg Kneißl, zdravnik

Georg Kneißl je nemški doktor medicine, splošni zdravnik, ki ima hkrati obsežno izobrazbo iz različnih pristopov naravnega zdravljenja. Izobrazil se je za klasičnega homeopata, več kot 20 let se intenzivno ukvarja tudi s tradicionalno kitajsko medicino (TKM) ter akupunkturo. Študijsko je bival na visoki šoli za TKM v Chengduju v provinci Sečuan na Kitajskem. Zasebno ordinacijo v bližini Münchna vodi skupaj s svojo ženo, prav tako zdravnico. Zahodno medicino povezujeta s celostnimi pristopi in naravnim zdravljenjem. V minulih letih sta znanje poglobila s certifikati preventivne medicine in svetujeta, kako preprečevati bolezni. Sta verificirana ortomolekularna zdravnika, usposobljena za zdravljenje z vitamini v visokih odmerkih, minerali in elementi v sledeh. Georg Kneißl je izšolan kelacijski terapevt (strokovnjak za izločanje težkih kovin in strupov iz telesa) ter specialist za zdravljenje raka z biološko medicino. Od leta 2000 vodi Inštitut za praktično tradicionalno kitajsko medicino, katerega cilj je povezati najboljše med zahodom in vzhodom. Je avtor knjig Da bo moj otrok ostal zdrav in Nasveti o cepljenju s celostnega vidika. V svoji ordinaciji zdravi številne otroke s poškodbami po cepljenju. Kaj storiti, če je otrok poškodovan s cepivi? Kako ravnati, da necepljen otrok ostane zdrav? To so vprašanja, na katera odgovarja v predavanju (podnapise vklopite desno spodaj na videu).

Smisel ali nesmisel cepljenja

Anita Petek-Dimmer, aktivistka

Anita Petek ni bila zdravnica, temveč socialna pedagoginja, in ker je bila odmevna predavateljica, so ji to pogosto očitali. V svoje delo, ki ga je opravljala z žarom, je vložila leta samostojnega raziskovalnega dela. Leta 1996 je v Švici ustanovila društvo AEGIS (kratica pomeni »Aktives Eigenes Gesundes Immun System« oz. lasten aktiven in zdrav imunski sistem) in ga je skupaj z možem vodila do leta 2010 , ko je po težki bolezni umrla. Tesno se je povezovala s številnimi zdravniki v Švici, Nemčiji, Avstriji in drugod po svetu. Bila je ena prvih, ki je opozorila, da cepiva ne vsebujejo le nekaj sestavin, navedenih v priloženem navodilu, pač pa dolgo vrsto snovi, o katerih ne vemo ničesar, saj zaradi varovanja poslovne skrivnosti proizvajalci o njih ne seznanijo niti državnih nadzornih agencij. Poudarjala je, da v naboru znanstvenih študij ni dokazov, da cepivi proti steklini in tetanusu sploh delujeta. Govorila je o grobih napakah pionirjev cepljenja (Jennerja in Pasteurja), ki so jih sčasoma umaknili iz medicinskih učbenikov. Razlagala je, da cepiva ogrožajo zdravje, ker zavrejo, v najboljšem primeru začasno blokirajo, a v vseh primerih poškodujejo delovanje imunskega sistema. Eno njenih predavanj na Anticenzurni konferenci (AZK) v Švici lahko poslušate opremljeno s slovenskimi podnapisi (vklopite jih desno spodaj na videu).