Zach Bush

Zach Bush

Dr. Zach Bush v intervjuju za podkast Elle Russ ( 5.10. 2020 ) razloži, da človekovo zdravje sploh ni odvisno od stanja celice, ampak od mikrobioma. Mikrobiom pa ni samo v človeškem črevesju, ampak v vseh naših organih.

V intervjuju tudi o posledicah velikega zaprtja kot ukrepa za zmanjšanje posledic epidemije koronavirusa. Kot se je v mnogih državah z najbolj restriktivnimi ukrepi že izkazalo v praksi, lahko popolno zaprtje družbe v času epidemije bistveno poveča posledice, ki jih povzroči neki virus.

Jovana Stojković

Jovana Stojković, dr. med., je srbska psihiatrinja, ki se je s problematiko cepljenja začela ukvarjati, ko so v Srbiji sprejeli zakon o obveznem cepljenju, po katerem vrtci ne smejo sprejemati necepljenih otrok. Sodeluje v gibanju, ki skuša doseči spremembo srbskega zakona iz leta 2017, ki krši človekove pravice do odločanja o lastnem telesu. Razkriva manipulacije in uradne podatke o epidemijah ošpic, ki se dogajajo v vseh, tudi skoraj popolno cepljenih populacijah, ker so, kot navaja cepiva čedalje manj učinkovita. Govori tudi o nevzdržnih razmerah v zdravstvu in o tem, da čedalje več ljudi, tudi otrok, prejema zdravila za psiho, čeprav tega mnogi ne potrebujejo.

Robert F. Kennedy ml.

Robert F. Kenedy ml. je prodoren okoljevarstvenik, ki je v minulih letih s kolegi izpeljal več sto sodnih postopkov proti onesnaževalcem okolja. Zdaj svojo energijo usmerja v razkrivanje korupcije znotraj ameriškega Centra za nadzor bolezni (CDC) ter farmacevtske industrije. V razpravo o cepivih in avtizmu so ga, pravi, zvlekli na silo, toda kmalu je spoznal, kako je CDC potvoril znanost, zakaj so prevari nasedli mediji in kako so se v zanko ujeli zdravniki. Konec leta 2016 je zagnal Svetovni projekt živo srebro, katerega cilj je spraviti živo srebro in druge nevarne kovine iz cepiv in medicinskih izdelkov, vključno z zobnim amalgamom, zmanjšati izpostavljenost živemu srebru v industriji in potrošniških izdelkih: »Hočemo varna cepiva, močno in pregledno znanost ter pošteno in neodvisno regulatorno agencijo, ki bo raje kot za dobičke industrije skrbela za javno zdravje.«

Christof Plothe

Christof Plothe je nemški zdravilec z diplomo iz pediatrične osteopatije in ustanovitelj klinike za okoljsko medicino. V svoji ordinaciji se srečuje s številnimi otroki, ki imajo resne zdravstvene težave po cepljenju, a njihovega vzroka uradno nihče ne želi priznati. Primeri preprosto ne pridejo v statistiko, saj jih sistematično izločijo. Kako, si preberite v tukaj. Pogovor je odlomek iz posnetega materiala za nemški dokumentarni film Mi ne cepimo.

Alfred Bogomir Kobal

Dr. Alfred Bogomir Kobal je mednarodni strokovnjak in zdravnik, ki je 40 let opazoval in zdravil posledice živega srebra pri rudarjih in prebivalcih Idrije. Spoznal je, da v Idriji ni nič več primerov avtizma kot drugod, saj je populacija preživela petstoletno naravno selekcijo. Potomci tam živečih generacij tvorijo več zaščitnega glutationa. Po drugi strani se danes mnogo otrok v razvitem svetu zaradi prekomerne izpostavljenosti živemu srebru iz zraka, vode, hrane, zdravil, amalgamskih zobnih zalivk in cepiv, pa tudi zaradi izpostavljenosti drugim nevarnim kovinam, predvsem aluminiju, ne more braniti pred strupenimi snovmi. Med posledicami so možganske okvare in nevrološke bolezni, tudi motnje avtističnega spektra.

Larry Palevsky

Larry Palevsky, newyorški pediater, je v začetku svoje kariere trdno verjel v cepiva. Nato je začel bolje poslušati svoje učitelje, pediatre, ki so otroke zdravili v 40. do 80. let minulega stoletja, in številne starše, ki so opozarjali na okvare imunskega sistema otrok zaradi cepiv. Odločil se je, da bo medicinsko literaturo temeljito raziskal. Poldrugo desetletje spodbuja naravne načine zdravljenja in preprečevanja bolezni ter javno opozarja na resne dileme v zvezi s cepljenjem. Ob trditvah, da cepljeni niso več nosilci virusov in bakterij, proti katerim so se cepili, osupne in pravi, da gre za povsem nelogično in nezaslišano zmotno prepričanje. V intervjuju osvetli predpostavke, povezane s cepljenjem in necepljenjem, in nazorno pojasni, kaj tvegamo, ko se odločamo za (ne)cepljenje svojih otrok.

Ludmila Eleková

Ludmila Eleková je splošna zdravnica ne Češkem, ki v svoji ordinaciji zdravi odrasle, k njej pa hodijo tudi matere z otroki in jo sprašujejo glede cepljenja. Ne skopari s kritiko cepljenja. Opozarja, kako zastrašujoča je podobnost med reakcijami otrok na cepiva in zastrupitvijo z aluminijem. Ni res, pravi, da so prenašalci bolezni necepljeni otroci: »Nasprotno, cepljeni, ki nimajo nobenih simptomov, so lahko prenašalci.« Država, ki zahteva obvezno cepljenje in ljudem za to jemlje denar iz zdravstvenega zavarovanja, bi morala izvesti študije in primerjati zdravje cepljenih in necepljenih otrok, nato pa izračunati, koliko nas vse to stane, in se odločiti, če se res splača cepiti, poziva zdravnica: »Osebno menim, da ne, saj bi se znižalo število alergikov, astmatikov, avtistov in drugih obolelih, katerih zdravljenje nas vsako leto stane ogromno denarja.«

Johann Loibner

Dr. Loibner je tisti zdravnik, ki mu je avstrijska oblast pred nekaj leti vzela licenco, ker ni hotel ubogati navodil, da mora nehati predavati o cepljenju. Vrhovno sodišče je nato odločilo, da mu jo morajo vrniti. Je tisti predavatelj, ki je leta 2001 na ljubljanski Medicinski fakulteti povedal, da je cepivo proti črnim kozam v Evropi ubilo najmanj milijon ljudi. Skupaj s svojo ženo vodi avstrijsko društvo AEGIS, v bližini avstrijskega Gradca pa ima svojo ordinacijo. Zdravi predvsem otroke, poškodovane s cepivi, precej jih je bilo doslej pri njem tudi iz Slovenije. Obiskali smo ga na njegovem domu in primerjali, kako delujeta avstrijski in nemški sistem v primerjavi s slovenskim, kakšne so čez mejo, tam, kjer je cepljenje prostovoljno, izkušnje z zdravjem otrok, epidemijami in zdravniki, ki otrok ne cepijo.

Slađana Velkov

Slađana Velkov je podpornica naravnega načina zdravljenja, prek prehrane in načina življenja, in ena od redkih zdravnikov v regiji Jugovzhodne Evrope in Balkana, ki o škodljivosti cepiv in njihovih neželenih učinkih govori javno. Je najglasnejša zagovornica ukinitve obveznega cepljenja, za kar je v Srbiji aprila 2014 sprožila podpisovanje peticije. Trdi, da čedalje več otrok zboleva za sladkorno boleznijo, rakom, revmatoidnim artritisom, alergijami, astmo in mnogimi drugimi boleznimi ter da je povezava med temi boleznimi in cepivi čedalje očitnejša. Zato starše poziva, naj prevzamejo odgovornost za svoje otroke.

Georg Kneißl

Georg Kneißl se je sprva izšolal za splošnega zdravnika. Že v času študija je začutil, da v sodobni medicini ni celostnega pogleda na človekovo zdravje in bolezni, zato se je izobraževal tudi v komplementarnih pristopih. Postal je strokovnjak tradicionalne kitajske medicine in homeopatije. Posveča se predvsem bolnikom s področja interne medicine, pediatrije in ginekologije. Velja za zdravnika, ki povezuje najboljše iz obeh sistemov. Danes ima v Nemčiji zasebno prakso. Kot pravi, k njemu prihajajo bolniki z najtežjimi obolenji, mnoge od njih je zahodna medicina že odpisala. Mednje sodijo tudi težko bolni otroci, poškodovani s cepivi. V intervjuju pojasni, kako cepiva poškodujejo centralni živčni sistem, povzročajo blokade govora, nemir in razdražljivost, močenje postelje in druge spremembe v razvoju otroka ter vplivajo na nastanek kroničnih bolezni.

Karin Rižner

Karin Rižner, magistrica biologije in zagovornica naravne imunosti, Slovence že 15 let opozarja, da s cepljenjem in manipulacijo imunskega sistema resno uničujemo zdravje naših najmlajših. »Rojeva se tretja, skoraj četrta generacija množično cepljenih otrok, ki so čedalje bolj bolni. To se dobro vidi v vseh statistikah. Kaj za božjo voljo delamo lastnim otrokom!?« pravi Rižnerjeva. Najbolj tragično se ji zdi, da otroke cepimo bistveno prej, preden imajo zaščiteno živčevje, in da medicina tistim družinam, ki utrpijo posledice po cepljenju, nima kaj ponuditi v pomoč. Kot pravi, se ukvarjamo tudi z napačnim vprašanjem, s strahovi, kaj nam bo prinesla nizka precepljenost, ko pa je kritična upadajoča imunost – resnično imuni ljudje namreč postopoma umirajo, zato se bodo bolezni kljub precepljenosti vračale. V intervjuju Karin Rižner pojasni, zakaj sta si znanost in cepilna politika navzkriž, kako cepivo v naše telo vstavi kronično bolezen, zakaj cepljenje povzroča alergije in možganska obolenja, vprašali pa smo jo tudi, do kakšne mere je sploh mogoče popravljati posledice, ki jih na zdravju puščajo cepiva.

Željko Poljak

Nedemokratični zakon prisilnega cepljenja, zaradi katerega so starši pod pritiskom kazni, bi morali spremeniti, hkrati pa moramo ljudi poučevati o zdravju tako, da se lahko sami odločijo, ali se bodo cepili ali ne. Tako je stališče hrvaškega alergologa in imunologa prim. dr. prof. Željka Poljaka. Zdravnike, ki poudarjajo, da se morajo držati zakona, svari, naj se slepo ne podrejajo, kajti obstajajo slabi zakoni, ki jih je treba rušiti: »Etika mora biti nad zakonom. In zakon mora biti podrejen etiki.« Hrvaška zdravniška zbornica je na njegovo vprašanje že razpravljala o tem in sklenila, da prisilno cepljenje proti nalezljivim boleznim ni v skladu z zdravniško etiko in da ima vsak zdravnik pravico prisilno cepljenje odkloniti, pri čemer se lahko sklicuje na ugovor vesti.

Rolf Kron

Rolf Kron je nemški zdravnik splošne medicine, ki živi in dela na Bavarskem. V svoji praksi, tako kot mnogo nemških zdravnikov, ponuja zdravljenje tudi z več metodami komplementarne medicine. V intervjuju opozarja, da veliko sodobnih zdravnikov ne ve skoraj ničesar o sestavi in delovanju cepiv, a kljub temu sodelujejo v cepilnem mobingu, ki ga nad ljudmi izvaja medicinska oblast. Gre za absurdno ustrahovanje, ko družba necepljene obravnava kot garjave ali gobave, čeprav imunologi že 40 ali 50 let vedo, da protitelesa po cepljenju ne ščitijo pred boleznimi. In čeprav praksa nenehno dokazuje, da cepiva ne delujejo niti na 95- ali 100-odstotno precepljenih območjih.

Lucija Tomljenović

Lucija Tomljenović je hrvaška doktorica biokemije in post-doktorska raziskovalka na Medicinski fakulteti Univerze Britanska Kolumbija v Kanadi. Njeno področje sta varnost cepiv in pojasnjevanje, kako lahko cepiva in aluminijevi adjuvansi v cepivih izzovejo nevrološke in avtoimunske bolezni. »Naivno je predpostavljati, da manipulacija imunskega sistema s čedalje večjim številom cepljenj v kritičnem obdobju razvoja otroških možganov ne bo imela dolgoročnih neželenih posledic, vključno z avtizmom, hiperaktivnostjo, umsko zaostalostjo, epilepsijo in drugimi motnjami,« zaskrbljeno ugotavlja.

Johann Loibner

“Tam je večina. Tako se priporoča. Tako se to dela. Takšno je stanje današnje znanosti. Sprva si povsem sam in v dvomih. Toda preprosto sem se tej temi začel bolj posvečati. Na srečo sem še hranil knjige iz časa začetkov cepljenja, iz časov cepiva proti črnim kozam. Ko sem jih prebiral, mi je hitro postalo jasno, da cepljenje sploh ni to, kar nam govorijo danes – torej to, da naj bi šlo za zaščito. Prvotni motivi cepljenja so bili popolnoma drugi. V resnici je šlo za politične motive, za selekcijo,” v intervjuju pove avstrijski zdravnik dr, Johann Loibner.

Natasha Campbell-McBride

GAPS, sindrom obolelega črevesja in psihe, je mogoče zdraviti s pristopom naravnega zdravljenja – izključno s hrano. Zdravnica, nevrologinja in strokovnjakinja za prehrano, dr. Natasha Campbell-McBride, na svoji kliniki v Angliji s to metodo zdravi imunski sistem, črevesje, možganska obolenja in razne druge bolezni ter motnje, ki mnogokrat napačno veljajo za neozdravljive ali celo genetsko povzročene, čeprav so odraz hude toksičnosti črevesja in možganov in tipična posledica življenja v moderni družbi. Prehranski protokol GAPS je uspešen način zdravljenja avtizma, motenj pozornosti in hiperaktivnosti (ADHD), disleksije, dispraksije (motenj govora), depresije in shizofrenije. Zdravnica je po tem protokolu najprej povsem pozdravila avtizem svojega sina. Intervju, ki smo ga prevedli, je ena prvih celovitejših predstavitev te naravne metode v slovenščini.